HTML

Politikus(s)

Elegem lett, egyik párthoz sem tartozom, de ez már sok...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Közel 300 ezer aláírás

2007.10.21. 17:26 politikus(s)

 
Közel 300 ezer aláírás
Kérdésenként közel 300 ezer aláírást gyűjtött a Fidesz és a KDNP a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezésekhez 48 óra alatt - jelentette be Tarlós István, a népszavazási kampány irányítója. Várhatóan szerdán leadják az aláírásgyűjtő íveket az Országos Választási Irodához.

Írja a FigyelőNet, rendkívüli hírlevélben. Na ez megint szép és megint jó, de megint ki fogunk dobni semmiért egy valag pénzt? Lehet, hogy baromira nem vagyok tisztában a dolgokkal és, hogy miért kell megint a népszavazás de kérem szépen, ha most megszavazzuk, hogy nem legyen vizitdíj akkor mi lesz? Eltörlik? Fenéket!


Emlékszem, hogy anno mikor bevezették a dolgot akkor azzal álltak elő vezetőink, hogy nekik mindegy, csak azt a maradék 20-30 milliárdot akkor mondjuk meg, hogy honnan vegyük elő. Hát innen, vegyük úgy, hogy egy népszavazás az sokba kerül és minek szórjuk ki a pénzt? Az apparátus, a személyzet, a média, az eredmények mind-mind pénz. Mi lenne ha ezeket összegyűjtenénk és valóban arra költenénk amire fontos? Teljesen mindegy mi lesz a végeredménye, nem lesz eltörölve a tandíj, nem lesz eltörölve a vizitdíj, lesz áram és gázemelés.


Minap olvastam is erről a blog.hu-n egy bejegyzést, sajnos nem mentettem el, arról volt szó, hogy a vizitdíj ugye nem rendítette meg a nemzetet, mert rájöttek a családok, hogy ez nem pénz. Valami igazság van benne, mert ugye tényleg nem pénz ha az ember beteg, de technikailag egy paraszt volt aki kitalálta. Hiszen ha az ember elmegy beutaló nélkül a szakorvoshoz, akkor a szakorvos nem küldheti tovább például röntgenre. Tehát el kell menni a háziorvoshoz, hogy ott kérjen az ember egy beutalót, aztán megint a szakorvoshoz. Ez pedig idő, a mai világban nincs ideje az embernek arra, hogy ennyi fele rohangásszon, mert közben kirúgják, elkap a háziorvosra várva még 2 betegséget, vagy a családjától veszi el az időt. Tehát mindenképpen egy tahó volt aki ezt kitalálta technikailag.


Ott volt ugye a pécsi lokátor ügy, volt népszavazás is, kidobtunk az ablakon 1-2 milliárdot, aztán az emberek nem mentek el szavazni, lesz lokátor, de az emberek azóta is verik magukat, meg riadólánc, stb. Na de azok az emberek akik azóta se tudnak abba belenyugodni, hol voltak a lokátor népszavazás idején??? Miért nem szavaztak ellene? Kevesen voltak? Most miből gondolják, hogy elegen lesznek?

Én nem kértem a népszavazást, nem is biztos, hogy elmegyek, valószínű inkább tanulni fogok mikor menni fog a műsor, viszont azt sem kértem, hogy ilyen szarra költsék el az adómat. Ugyanúgy mint ahogy arra sem kértem senkit, hogy új kormányzati negyedre költsék, mert lehetséges, hogy jobb lesz ott a hatékonyság, mindenki egy helyen, bár kétlem. De vajon a régi minisztériumi épületeket ki fogja megkapni akarom mondani megvenni?

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://politikuss.blog.hu/api/trackback/id/tr36203011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása